Danske Familieadvokater tager afstand fra uetisk opførsel

13-03-2015

 

På baggrund af gårsdagens udsendelse ”DR2 Undersøger: Fædre under mistanke,” tager Danske Familieadvokater kraftigt afstand fra enkelte advokater, der opfører sig uetisk og bidrager til konfliktoptrapning i børnesager. Formanden for Danske Familieadvokater, Lone Brandenborg, understreger dog, at hun generelt oplever, at familieadvokaterne rundt omkring i landet arbejder professionelt på at skabe enighed mellem parterne.

 

 

”Det er bestemt ikke min opfattelse, at vi har et generelt problem i branchen – og jeg kan slet ikke nikke genkendende til, at familieadvokater skulle medvirke til at optrække konflikter i børnesager. Tværtimod. Faktisk oplever jeg, at der bliver arbejdet på det stik modsatte blandt familieadvokater og andre gode kræfter rundt omkring i landet, og at der er stor fokus på, at forældrene skal nå til enighed og finde fredelige løsninger til gavn for børnene. Blandt andet er der iværksat særlige indsatser rundt omkring i landet, der netop har fokus på mægling mellem parterne,” siger formand for Danske Familieadvokater, Lone Brandenborg.

 

I forhold til de konkrete sager, der blev belyst i programmet på DR2, har Lone Brandenborg følgende bemærkning:


”Jeg kan ikke kommentere på konkrete sager, som jeg ikke har tilstrækkelig indsigt i. Men ligesom der er brodne kar i andre brancher, kan der desværre også være det i advokatbranchen. For hver enkelt advokat er det altid en afvejning, hvordan man varetager sin klients interesser bedst muligt, samtidig med at man fastholder en høj etik og moral. I Danske Familieadvokater arbejder vi konstant på at sikre en høj etik blandt vores medlemmer. Hvis en advokat bidrager til at optrappe konfliktniveauet på måder, som det bliver fremstillet i udsendelsen, er det naturligvis helt uacceptabelt, og det tager jeg på det skarpeste afstand fra.”

Familieadvokaternes formand opfordrer til, at man klager til Advokatnævnet, hvis man oplever sager, hvor advokater opfører sig uetisk og bidrager til konfliktoptrapning.


For yderligere oplysninger kontakt:
Lone Brandenborg på tlf. 33 17 08 34 / mobil 21 27 23 79


Om Danske Familieadvokater
Danske Familieadvokater er en landsdækkende forening af specialiserede advokater, der rådgiver og bistår private med løsning af juridiske spørgsmål og konflikter.
Foreningen er stiftet i november 2004 og har ca. 250 medlemmer.