Gå hjem-møde om klienter i krise

Forståelse af mennesker i krise
Med udgangspunkt i erfarings- og forskningsbaseret viden vil dette oplæg give dig en introduktion til reaktioner efter ekstraordinære hændelser eller pludseligt opståede livsforandringer samt kvalificere dig i at vurdere, hvornår der skal professionel hjælp til.

Fænomenet krise er ikke i sig selv en sygdom. Men kriser kan være meget alvorlige og have stor påvirkning på hverdag, følelser og trivsel. Alle mennesker bliver ramt af kriser i løbet af deres liv – i større eller mindre omfang, og nogle kriser får en stor betydning.

 

En krise kan betragtes som en tilstand, man befinder sig i, når man bliver udsat for enten en hændelse eller oplevelse, der medfører en svær psykisk belastning, og hvor de almindelige strategier for håndtering ikke er tilstrækkelige.

 

Der er overordnet to former for kriser. Udviklingskriser, som også kan kaldes livskriser, er de former for kriser, som sker i forbindelse med ændringer i den enkelte persons liv, som f.eks. skilsmisse. De traumatiske kriser er karakteriseret ved pludselige og uventede begivenheder, som kan være livstruende eller påvirke personens helbred. Flere studier peger i retning af, at reaktionen på krisen i høj grad er afhængig af, hvordan den individuelle person selv betragter begivenheden, og hvor traumatisk personen oplever krisen. Derfor kan mennesker, der oplever den samme krise, have vidt forskellige reaktionsmønstre – og det er helt naturligt.

 

Den krisepsykologiske forståelse vil tage udgangspunkt i den mentaliserings baserede forståelse og i neuroaffektiv teori.

 

Underviser Lone Tams Gildberg
Lone Tams Gildberg er læreruddannet, udannet cand.pæd.psych., autoriseret psykolog og Master i Public Governance fra CBS. Hun har været leder i mange år, senest i Familieretshuset som kontorchef for Børneenheden i hele landet.

 

Lones kompetencer bygger på praktiske erfaring som leder af ledere, som metodeansvarlig for det børnesagkyndige fagområde, som leder af fagprofessionelle, som psykolog, som koordinerende psykolog på specialområdet, som underviser, samt erfaring med samtaleforløb, karriererådgivning, individuel rådgivning, coaching, kursusvirksomhed, rekruttering og organisationsudvikling. Specialviden inden for ledelse og det børnesagkyndige område.

 

Tilmeld dig gå hjem-mødet den 10. juni 2024 i Aarhus på Hotel Radisson her.

Tilmeld dig gå hjem-mødet den 11. juni 2024 i København hos Danske Advokater her, hvor det også er muligt at deltage online.

Begge steder afholdes gå hjem-mødet kl. 15-18.

Det er gratis at deltage i gå hjem-mødet.

Husk din advokatfuldmægtig må gerne deltage i arrangementet. De kan deltage på lige vilkår og til samme pris som medlemmerne.

 

Læs mere om foreningens behandling af personoplysninger her.

 

Afbud og no-show-fee:
Hvis du mod forventning ikke kan deltage, skal du melde afbud hurtigst muligt og senest 7 dage før gå hjem-mødets start.

Afmelding senere end 7 dage før gå hjem-mødet start vil udløse en no-show-fee på 500 kr. ekskl. moms.
Dette gælder også ved sygdom.

Man må gerne sende et andet medlem eller en fuldmægtig.
 

Der er mange fordele ved at være en del af "familien"